Sve veći broj učenika na neplaniranom raspustu

NIŠ – Zbog zavejanih puteva, lošeg grejanja ili nedostatka energenata neplanirano učenici dvadesetak osnovnih i srednjih škola na jugu Srbije imaće mini raspust jer je nastava već dva dana obustavljena. Prema rečima Živomira Jovanovića, načelnika Školske uprave zaduženog za Nišavski, Pirotski i Toplički okrug, očekuje se da se situacija sa čišćenjem snega i nabavkom goriva za grejanje normalizuje tokom vikenda i da početkom nedelje nastava bude redovnija uz uslov da ne bude većih padavina.


– Od 79 osnovnih i 43 srednjih škola na području 19 opština nastava je obustavljena u dvadesetak što još uvek nije dramatično. Uglavno je reč o isturenim odeljenjima kao što su Petrovac i Bojnegovac koji pripadaju osnovnoj školi „8.septembar“ u Pirotu, Dragovište, „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada, „Svetislav Mirković“ iz Male Plane, „Vojislav Ilić mlađi“ iz Huma, „Branislav Nušić“ iz Donje Trnave, „lela Popović“ iz Miljkovca, „Dušan Tasković“ iz Sićeva, „Jastrebački partizani“ iz Merošine,…izjavio je  načelnik Jovanović.
Apsurd je da problema u nastavi ima i u niškim gradskim školama gde je kao u slučaju Ekonomske, Trgovačke i Ugostiteljsko-turističke (nalaze se u istoj zgradi) nastava već dva dana prekinuta jer nisu nabavili lož ulje ili u Pravnoposlovnoj , Prehrambenoj-hemijskoj i Gimnaziji „Svetozar Marković“ gde su skratili časove jer je grejanje bilo loše.

(kraj)