Sve za Badnje veče na Niškoj ulici u Leskovcu

Tradicionalna proslava Badnje večeri obeležava se unošenjem badnjaka u kuću, a uz posnu večeru ,na kojoj su pored jela i suvo voće i obavezni orasi, kao i mlado žito…I sve što treba Leskovčanima za današnji Badji dan i veče, mogu da kupe  na Niškoj ulici u Leskovcu.

Bogata ponuda ručno rađnih Božićnih ukrasa, mlado žito je od 100 do 300 dinara,cena zavisi kako je upakovano i ukrašeno, a klasični badnjaci su od 50 do 100 dinara.

„Imam fenjere, panjeve, potkovice, korpice cene su od 200, 300, 500 do 1000 dinara. Sve ove ukrase pravim sama i to prodajem evo već četvrtu godinu zaredom“, kaže za Jugmediu Mila Janković iz Pertata.

I Gorica Ramić juče je na Niškoj ulici prodavala svoje Božićne rukotvorine.

„Prodaja je solidna,cene su kod mene za „štalu“ 250 dinara, kugle,čizme, potkovice, badnjaci od 150 do 250 dinara“, priča naša sagovornica.

I na pijaci, odmah pored, izbor suvog, svezeg voća i oraha je velik, a cene su pristojne i za svačiji džep.

Mandarine su od 80 do 100 dinara za kilogram, jabuke su i dva kilograma za 100 dinara.Orasi u ljusci su od 150 dinara za kilogram a takozvana „pečenka“ slatka tikva je 30 dinara kilogram.

Smokve su 100 dinara u manjem pakovanju od 200 grama i suve urme od 80 dinara.Suve šljive su 300 dinara za kilogram i komad žutog šećera  za samo 20 dinara.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar