Tadić: Da prestignemo budići bugarsko-rumunski koridor

DIMITROVGRAD, (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je deonica auto-puta Pirot-Dimitrovgrad-granica Bugarske, na trasi Koridora 10, veomavažna jer treba privući i transportere, i proizvođače.

„Važno je da prestignemo koridor koji ide kroz Rumuniju i Bugarsku i da najveći deo transporta vežemo za nas. Ko prvi devojci njemu i devojka!“, rekao je Tadić tokom posete gradilištima na istocnom kraku Korodora 10 Pirot-Sukovo i obilaznice kod Dimitrovgrada.

Predsednik je naglasio da Bugarska i Rumunija grade most Kalafat-Vidin kapija, dok je Srbija završila most kod Beške i završava izgradnju mosta preko Save u Beogradu za koji je rekao da je takođe važan.

Deonica od Pirota do Dimitrovgrada se, prema rečima Tadića, ubrzano radi.

„Radnici su podneli najveći teret i ja im na tome zahvaljujem i želim da tako nastave“, rekao je Tadić i dodao da će uskoro biti zavrseni preostali tenderi za izvođače radova na čitavoj deonici od Niša do bugarske granice.

„Jako je važno da radi- neću da licitiram rokovima, imali smo dosta opečenih prstiju do sada. Važno je što gradimo brže nego do sada“, rekao je Tadić

Tadić je danas obišao gradilište sportske hale u Beloj Palanci, čija izgradnje se delom finansira iz budžeta, a u pratnji ministara za infrastrukturu i životnu sredinu Milutina Mrkonjića i Olivera

Dulića posetio je i gradilišta na deonici Koridora 10.

(Kraj)

 

.