Takmičenje u kuvanju telećih repova

Kulinari će se po prvi put 10.avgusta u Vranjskoj Banji nadmetati u specijalnoj discipili, u kuvanji telećih repova, a u okviru manifestacije kojoj su organizatori dali naziv – „Tradicionalni ukusi  juga-Vranjska Banja 2019“.

U subotu, 10.avgusta 2019.godine, u Vranjskoj Banji, kod „Sat kule“, prvi put će biti održana manifestcija  „Tradicionalni ukusi  juga-Vranjska Banja 2019“.

Na događaju koji će se održati kod „Sat kule“, okupiće se ljubitelji kuvanja, spremaće se kotlić sa telećim repovima, kada će se pojedinci, ali i ekipe, majstori u spremanju  ovog specifičnog tradicionalnog jela, nadmetati za jednu od prve tri nagrade.

Pored ovog specijaliteta, na manifestaciji će se takmičiti i iskusne domaćice, koje će prisutnima izložiti samsu, ali i ostale vrste pita iz vranjskog kraja.

Program počinje u 14 sati, a tačno u 18 časova biće proglašenje pobednika. Nakon toga, predviđen je  muzički deo programa i degustacija pripremljenih jela.

Manifestaciju „Tradicionalni ukusi  juga-Vranjska Banja 2019“, organizuje Turistička organizacija grada Vranja.

 

FOTO: Arhiva

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare