Torte „oborile s nogu“ Nišlije

NIŠ – U niškom Domu vojske danas je održano osmo po redu takmičenje u pripremanju torti i i kolača „Niš 2014“.

Više od 300 takmičara iz naše zemlje,  Makedonije, Bugarske i Crne Gore pokazalo je svoje umeće u pripremanju poslastica, a njihove rukotvorine oduševile su posetioce ove manifestacije.

Princeze, veštice, klovnovi, Saja Kej i ostali likovi iz omiljenih dečijih crtanih filmova „oživeli“ su na tortama koje su napravili profesionalni poslastičari ali i oni koji se ovim poslom bave iz hobiju. 10003261_653802601322579_1386049302_n

Apsolutni hit ovogodišnje „Tortijade“ bile su torte sa karnerićima od fondana. Poslastičari su objasnili da su karneri od fondana na tortama veoma popularni svuda u svetu, pa se i kod nas sve češće prave na svadbenim i rođendanskim tortama.

Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša koje je organizovalo ovu manifestaciju dodelilo je pehare i medalje učesnicima koji su pripremili najlepše torte i kolače.

Prvu nagradu u  kategoriji dečjih torti osvojila je radionica za torte i kolače „Milabella“ iz Leskovca, vlasnice Milene Stanković.

(Kraj)Mia

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare