LESKOVAC – Dom učenika srednjih škola i studenata po treći put organizovao Leskovačku školu roštilja za kuvare iz 40 domova iz Srbije, Hrvatske i Makedonije.
Direktor Doma, Novica Ilić izjavio je da se ova škoal organizuje u saradnji sa Turističkog organizacijom, Trgovinsko-ugostiteljskom školom i po prvi put ove godine i sa Visokom hotelijerskom školom iz Vladičinog Hana.
Jedan od predavača je profesor Zoran Todorović koji je kuvarima preneo sve teorijske i praktične aspekte pripreme roštilj mesa.
„Cilj ove Škole je da se promoviše leskovačko roštilj meso ali i da se kuvari obuče da pripremaju mladima zdrav i kvalitetan obrok. Važno je da se povežu i sa proizvođačima roštilj mesa sa ovog područja“, kazao je Ilić i naveo da je ove godien bilo stotinak polaznika.
(Kraj)ena
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!