Tužilaštvo pomaže oštećenima i svedocima

Od 1. februara i u Višem javnom tužilaštvu u Vranju počela je sa radom Služba za informisanje oštećenih lica i svedoka u javnim tužilaštvima, u cilju višestruke pomoći oštećenima i svedocima u krivičnom postupku.

Služba ima zadatak, kako se navodi u saopštenju, da svedocima u krivičnom postupku i oštećenima krivičnim delom pruži podatke o procesnoj ulozi, pravnoj terminologiji, da informiše o statusu predmeta, pruži odgovore na sva pitanja u vezi sa radom Tužilaštva i postupkom, zakaže sastanak kod postupajućeg tužioca, informiše o organizacijama i ustanovama koje pružaju pomoć i podršku žrtvama i pruži sve informacije i opcije koje mogu pomoći u oktlanjanju straha, neprijatnosti i olakšati učešće u krivičnom postupku, naročito u istrazi i suđenju.

Sveodoci i oštećeni krivičnim delima u cilju pružanja podrške mogu kontaktirati navedenu Službu u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Vranju, ul. K.Stefana Prvovenčanog br.1, a na raspolaganju su i broj telefona 017/422-133, kao i e-pošta: info@vr.vi.jt.rs.

(Kraj)