U Beloj Palanci posle tri decenije otvoren prvi proizvodni pogon

U pogonu „Trendteksta“ u Beloj Palanci krenula je ovih dana proizvodnja zaštitne opreme, i to je prvi pogon koji je posle 30 godine počeo da radi tom mestu, izjavio je predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Za početak u pogonu čiji je vlasnik srpski biznismen koji ima više fabrika u zemlji i inostranstvu, biće upošljeno 170 radnika, a ukupno 250  radnika biće upošljeno do kraja investicionog ciklusa 2022. godine. 
Miljković je istakao da je lokalna samouprava doprinela dolasku „Trendteksta“ u Belu Palanku time što je otkupila stari proizvodni pogon i adaptirala ga do nivoa koji je investitor tražio, a dolasku prvog investora u to mesto sa oko 8 hiljada stanovnika, doprineli su i Vlada i predsednik Srbije.
„Naš cilj je da do kraja ove ili eventualno početkom naredne godine u Beloj Palanci imamo otvrene još dve fabrika sa oko 500 radnih mesta. Time bi usposlili sve radno sposobne ljude sa područja opštine“, kazao je Miljković.
Prema njegovim rečima, opština Bela Palanka je, da bi privukla investitore, otkupila još jedan pogon i zemljište u radnoj zoni, a pregovori sa potencijalnim investitorima su u toku.