U Čairskom parku novi mobilijar Gradske opštine Medijana

NIŠ – U Čairskom parku danas su mališanima predati mobilijar u vidu gusarskog broda nazvan „Niška galija“ i igrokaz sa zanimljivim likovima o neobičnom životu gusara i poklonima.

Postavljanje je finansirala Gradska opština Medijana.

„Ovaj put darujemo svoj deci Niša jednu multifunkcionalnu igraoniocu „Gusarski brod“ a koja će se zvati „Niška galija“ – rekao je predsednik najveće niške opštine Zoran Stojanović, poželevši deci da uživaju u novim igračkama, srećnom i bezbrižnom detinjstvu.

Igraonica kakvu za sada u Srbiji ima samo Ivanjica sastoji se od čelične konstrukcije, oplata broda je od četinara, površine su potpuno glatke, obojena je veselim bojama. Ima jarbol, stepenice, jedra, katarku, kormilo, dve klupe…sve one delove koje od igraonice prave mali gusarski brod. Jedro nosi znak najveće niške opštine. Vredna je 2,3 miliona dinara.

Prvi čovek Gradske opštine Medijana dodao da je ovo samo početak darivanja, jer će do Nove godine Gradska opština Medijana postaviti još deset dečijih mobilijara na različitim lokacijama, koji koštaju nešto više od tri miliona dinara. Dvaće biti u dvorištima osnovnih škola „Ćele Kula“ i „Učitelj Tasa“.

Do kraja godine biće postavljene i tri teretane na otvorenom od skoro dva miliona dinara, 14 venjaka ili senika, od skoro tri miliona, a ako vremenski uslovi dozvole biće završeno i šetalište za pse na kojem radovi uveliko traju.

Na 11 lokacija naći će se 22 podzemna kontejnera koja koštaju sedam miliona dinara i 12 korpi za otpad koje koštaju 360.000 dinara. Ukupna vrednost investicija koje bi trebalo da povećaju komunalni red na teritoriji niške opštine Medijana je oko 21,3 miliona dinara.

(Kraj)