U jednom danu dve sednice Skupštine grada

Skupština grada Niša održaće sutra dve sednice, 27. sednicu koja je prvobitno bila zakazana za 31. avgust, a u nastavku biće održana 28. sednica, najavljeno je iz stručne službe niške skupštine.

Na dnevnom redu 27. sednice naći će se osam tačaka dnevnog reda, a među njima i predlog za za izmenu Statuta grada Niša.

Predlog za izmenu Statuta usvojilo je Veće grada Niša, a izmene podrazumevaju usklađivanje tog dokumenta sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i davanje većih ovlašćenja Gradskom veću  i davanje većih prava građanima  u donošenju odluka koje se tiču svih žitelja Niša.

Na dnevnom redu 27. sednice naći će se i predlog strategije bezbednosti saobraćaja na putevima u Nišu i lokalni akcioni plan za unapredjenje položaja izbeglih i interno raseljenih lica.

Na dnevnom redu 28. sednice, kako je najavljeno iz stručne službe, naći će se deset tačaka među kojima i predlog odluke o izboru novog člana Gradskog veća i predlog za imenovanje direktora JKP “Mediana” i direktora vodovoda.

Odbornici niške Skupštine takođe će se izjašnjavati o imenovanju v.d. direktora JP “Ništstan”, Direkcije za javni prevoz grada i “Gorice” .

Da podsetimo, 27. sednica Skupštine grada Niša nije održana 31. avgusta jer nije bila završena javna nabavka za obezbeđivanje televizijskog prenosa skupštinskih zasedanja.