Toliko je kiselo da je civor, pridev je koji koriste samo Leskovčani, pomalo i zaboravljen, ali su upravo privrednici sa juga odlučili da ga ožive i naprave pravo „Civor“ sirće.
Direktor proizvodnog pogona „Paprika plus“ iz Leskovca, iz kojeg izlazi ovaj proizvod, Ivan Nikolić tvrdi da jeste najkiselije vinsko sirće na svetu, a marketinškom idejom su očigledno oduševljeni i u Udruženju preduzetnika.
„Zaista je civor kiselo. Mnogi koji nisu iz Leskovca možda neće razumeti o čemu pričam, ali smo se mi sa ovim proizvodom i fokusirali na naše ljude, malo starije domaćice, one koji znaju šta taj izraz zapravo znači“, ističe Nikolić.
Ime i ambalažu Civor sirćeta, koje se proizvodi u Donjoj Lokošnici, osmislio je njegov otac Dragan Nikolić.
„Ako smo već odlučili da obogatimo naš asortiman proizvoda i sirćetom, bilo je logično da ono bude civor“, dodaje Ivan.
Evo šta o samom proizvodu kaže njegov idejni tvorac:
Ovaj privrednik posluje u gradu na Veternici od 2014. godine, već izvovzi prerađenu mlevenu papriku iz Donje Lokošnice za najveće markete u Srbiji, kao i začine poput bibera i belog luka u prahu, a „Civorom“ odlučuje da proširi asortiman svojih proizvoda na tržištu.
„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!
Komparacija prideva:po leskovacki kiselo, pokiselo, najkiselo, civor!!!Ha,ha,ha..