U Vranju održan prvi Mini sajam sporta

Otvarajući Mini sajam sporta, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković naglasio je da je Vranje jedan od šest gradova u kome se organizuje ovakav sajam, koji ima za cilj promociju sporta, zdravlja i zdravog duha.

Sportski savez Srbije donirao je lopte za 12 osnovnih i šest srednjih škola na teritoriji grada Vranja“, kazao je Marinković.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević, izrazio je veliku zahvalnost Vladi i Sportskom savezu na organizovanju ovog događaja.

Drago mi je što je ovaj sajam izazvao veliku pažnju dece i sportista i nadam da će se broj zainteresovanih za sport iz godine u godinu uvećavati. Najavljena gradnja modernog stadiona u Vranju pokazuje odgovornost Vlade za razvoj sportske infrastrukture i ovde na jugu“, rekao je Đorđević.

U ime Vlade, prisutnima se obratio pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, koji je kazao da je ovaj Mali sajam sporta priprema za veliki, koji će biti održan u Beogradu od 23. do 25. novembra u hali 1 Beogradskog sajma.

Srećan sam i zadovoljan zbog ovako divne atmosfere i velikog odziva dece i sportista. Ovaj događaj pruža šansu deci da se upoznaju sa različitim vrstama sporta, da se zainteresuju i izaberu neki kojim će se baviti. Ministarstvo omladine i sporta želi da podstakne razvoj sporta u svim lokalnim samoupravama i insistira na besplatnom sportu i na razvoju školskog sporta”, istakao je Udovičić.

Sajam su organizovali Sportski savez Srbije u saradnji sa gradom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.