Uče srpski jezik preko „Skajpa“

NIŠ – Filozofski fakultet iz Niša i Kancelarija za saradnju sa dijasporom omogućili su mladima iz Srbije koji žive u inostranstvu da preko „Skajpa“ uče srpski jezik.

Za besplatni tromesečni kurs srpskog jezika prijavilo se šezdesetak, ulgavnom mlađih osoba iz dijaspore , a izabrano je njih 25 iz Sjedinjenih Američkih Država, Grčke, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Mađarske, Kanade, Češke, Italije, Austrije, Španije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Časove sprskog jezika drže apsolventi srpskog jezika i master studenti filologije i svaki od njih ima po jednog ili dva učenika.

Kurs podrazumeva usmenu konverzaciju na srpskom jeziku preko „Skajpa“, kao i proveru znanja iz pravopisa i gramatike, koja se odvija tako što učenici svoje domaće zadatke šalju mentorima preko elektronske pošte.

Na Filozofskom fakultetu kažu da će po isteku tromesečnog kursa biti urađeno istraživanje koje će pokazati koliko su polaznici kursa zadovoljni “onlajn” nastavom, predavačima i postignutim rezultatima, što će, omogućiti da se napravi plan za buduće projekte ovog tipa.
(Kraj)Mia

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare