Učenje i zabava mladih nada u Medveđi

Nakon interaktivnih scenskih radionica koje su održane prošle nedelje u svim osnovnim školama i u isturenim odeljenjima, Dečja nedelja u opštini Medveđa završena je dvema radionicama, scenskom i likovnom, predviđenim projektom „Nove nade za Medveđu“.

Zajedničku scensku radionicu sa predstavom izveo je leskovački glumac Dragoslav Gile Branković kome su se na sceni pridružili mali glumci, a mališani u publici su uživali u interakciji koju je glumac ostvario sa decom iz vrtića i osnovne škole.

Druga radionica bila je u oblasti likovnog stvaralaštva sa temom „Moja Medveđa“ i odvijala se na na platou ispred Kulturnog centra. Preko 120 mališana iz Bučumeta, Rujkovca, Negosavlja, Leca, Gazdara, Tupala, Medveđe, Maćedonca, Retkocera, Tulara i Sijarinske Banje, različitim tehnikama su crtala, seckala, bojila, mesila i uživala u obeležavanju Dečje nedelje.

Za ovu radionicu pored standardnog materijala – blok, tempera, vodena bojica, drvena bojica, obezbeđen u  štafelaji, platna i uljane boje.

Ovi dečji radovi biće izloženi u holu Kulturnog centra opštine Medveđa, a 10 najboljih radova biće nagrađeno prigodnim priborom.

Ova je još jedna način zbližavanja dece, način da postanu prijatelji, drugari koji će se međusobno poštovati, a ne mrzeti, a ne tući„, komentariše za Jugmediu predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, koji insistira na ovakvu vrstu druženja i zabave vršnjaka.

Projekat „Nove nade za Medveđu“ realizovao je Kulturni centar iz Medveđe, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja. Cilj projekta je popularizacija i aktivizam dece u oblasti likovnog stvaralaštva i izgradnja saradnje među decom iz različitih sredina i etničkih zajednica i popularizacija umetnosti u opštini Medveđa.