Udruženi u borbi protiv elementarnih nepogoda

Grad Leskovac pokreće inicijativu za uspostavljanje saradnje sa gradovima i opštinama u slivu Južne Morave, i to sa gradovima: Niš, Prokuplje, Vranje i Pirot, i opštinama Aleksandrovac, Aleksinax, Blace, Brus, Bujanovac, Doljevac, Kuršumlija, Soko Banja, Žitorađa, Vladičin Han, Trgovište, Gadžin Han i Merošina.

Cilj ovog udruživanja gradova i opština je zapravo potreba inteziviranja saradnje u cilju smanjivanja zajedničkih rizika i brzog oporavka nakon elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

„Potrebe bliže međusobne saradnje su pre svega u oblasti prevencije, edukacije i reagovanja u vanrednim situacijama, posebno u pogledu aktivnosti u vezi sa ranijom najavom elementarnih nepogoda i drugih nesreća, preduzimanja preventivnih mera u cilju njihovog sprečavanja, ali i unapređenja reagovanja u vanrednim situacijama, kao i otklanjanja posledica nepogoda i drugih nesreća“, rečeno je na današnjem Gradskom veću.

Saradnja će biti uspostavljena potpisivanjem Protokola o saradnji gradova i opština u slivu Južne Morave, koji će potpisati njihovi predstavnici.