Uhapšen mladić koji je pucao u diskoteci

Pripadnici policije u Vranju rasvetlili su  slučaj teškog ubistva u pokušaju u diskoteci  “Drama” u ovom gradu tokom vikenda, uhapsivši  L.S.(1993), koji je pucao u muškarca starog 31 godinu, kao i  Ž.Đ. (1999), za neprijavljivanje krivičnog dela.

“Sumnja se da je L.S. 16. jula ove godine u diskoteci u Vranju iz krateža, koji je nelegalno posedovao, ispalio hitac u tridesetjednogodišnjeg muškarca, koji je zadobio teške telesne povrede. Nakon toga osumnjičeni je sa Ž.Đ. (1999), koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, i sa još jednim maloletnim licem pobegao taksi vozilom. Tokom vožnje L. S. je, kako se sumnja, od vozača taksija, uz pretnju puškom, oduzeo 6.000 dinara i ličnu kartu.” navode iz vranjske policije.

Osumnjičenima L.S. i Ž.Đ. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Vranju, dok će protiv maloletnice zbog  sumnje da nije prijavila ovu dvojicu I d aim je pomogla, biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Policijska akcija izvedena je u saradnji sa Žandarmerijom, a L.S. se stavlja na teret više krivičnih dela kao što su ubistvo u pokušaju, razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Milan Zdravković