UMALO TRAGEDIJA Izlio se tečni aluminijum preko trojice radnika, zadobili OPEKOTINE drugog stepena

Trojica radnika fabrike aluminijuma „Nisal” iz Niša povređena su noćas prilikom prelivanja tečnog aluminijuma kada ih je poprskala ova užarena smesa, saznaje “Blic”.

Oni su hitno transportovani u Urgentni centar kliničkog centra u Nišu gde im je ukazana pomoć.

U Kliničkom centru u Nišu ističu da su dvojica povređenih radnika zadržana na lečenju na Klinici za plastičnu hirurgiju, sa drugim stepenom opekotina, dok je drugi pušten na kućno lečenje jer nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Dvojica radnika, starih 49 i 46 godina, zadržani su na odeljenju Klinike za plastičnu hirurgiju. Oni su zadobili opekotine drugog stepena sa prednje strane trupa – na grudnom košu stomaku i podlakticama, ali nisu životno ugroženi. Do daljnjeg ostaće na lečenju”, kažu u KC Niš.

Policija je primila obaveštenje iz Urgentnog centra u 4.50 časova da su primljena i zbrinuta trojica povređenih radnika, nakon čega je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Nišu i obavljen je uviđaj radi utvrđivanja uzroka incidenta.

U toku je utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do incidenta, ali i odgovornosti nadležnih službi u fabrici aluminijuma.