Unutarstranački izbori podelili naprednjake

VRANJE – Dugo najavljivani unutarstranački izbori ponovo su vranjske naprednjake podelili na dve „struje“: onu koja je bliža poverenicima Goranu Nikoliću i Slaviši Bulatoviću, i onu koja je sklonija narodnom poslaniku Draganu Nikoliću.
Iako obe strane pokušavaju da prikažu kako vode jedinstvenu politiku, činjenica je da se kampanja vodi na dva „fronta“.
Jer, mnogi od onih koji su od prvog dana u SNS nisu se pojavili na skupu ispred stranačkih prostorija, kada je objavljen datum izbora i saopšteno da je jedini kandidat jedan od dvojice poverenika, Slaviša Bulatović. Samo par dana kasnije, poslanik Nikolić započeo je seriju tribina po mesnim zajednicama okupljajući članstvo koje ne ide na skupove koje organizuje Povereništvo.
“Na predstojećim izborima biće još jedan kandidat za predsednika Gradskog odbora”, kaže poslanik Dragan Nikolić, objašnjavajući da po uputstvu koje je dao Izvršni odbor SNS svako ima pravo da se kandiduje i da glasa, ne isključujući ni obrt posle izbornog procesa po mesnim odborima, te određivanju delegata za Izbornu skupštinu.
S druge strane, Povereništvo od početka – kao jedinog kandidata – promoviše Slavišu Bulatovića, koji smatra da će biti jednoglasno izabran. Ipak, čini se da situacija među članstvom nije tako idealna i da podele ima.
“Ma, ne mogu ti ljudi, koji su juče došli u stranku, da je preuzmu. Mi smo tu od prvog dana i naš kandidat će pobediti “ kaže jedan od nekada visokih funkcionera naprednjaka, blizak taboru poslanika Nikolića.

Izvor  Večernje novosti