Urbana legenda „Joy“ još živi

NIŠ – Nišlije kojima je boravak u nekadašnjem kafeu „Joy“ u Dušanovoj ulici obeležio važan period odrastanja, okupile su se sinoć u Niškom kulturnom centru da bi proslavile trideseti rođendan ovog kultnog kafea niške omladine osamdesetih.

Kako se sinoć govorilo, „Joy“ je bio jedno od najvažnijih kulturnih mesta u gradu.

Posetioci sinoćne manifestacije pokušavali su da se prisete zanimljivih razgovora i događaja iz „Joy-a“, prijatelja i simpatija iz tog perioda, pokušavali su da ih prepoznaju danas. Njihove uspomene vezane su i za poznate ličnosti koje su u svraćale u „Joy“ kadgod bi posetile Niš, kao što je to, na primer, činio Đorđe Balašević.

Kažu da nije bilo neophodno ući u kafić, da je ponekad za provod bilo dovoljno i stajanje pred njim satima, a Dušanova ulica, koja je posle 7 sati uveče bila zatvarana za saobraćaj, vrvela je od mladih.

Podsećanju kako je izgledao provod mlade niške generacije pre tri decenije pomogla je i projekcija filma „Urbana legenda Joy“ autora Dejana Dabića koji je sinoć emitovan, izložene fotografije, muzika Pan benda i razgovori psihologa i sociologa na temu značaja fenomena ovog kafea.

(Kraj)

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!