Uručene nagrade “11. januar”

Folklorni ansambl Oro, Osnovna škola “Radoje Domanović”, niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, prof. dr Radoslav Bubanj i čuvar spomenika na Čegru Selomir Marković, dobitnici su povelja “11. januar”, najprestižnije nagrade grada Niša koje su dodeljene na današnjoj svečanoj sednici Skupštine Grada Niša, koja je održana u Svetosavskom domu.

Folklornom ansamblu Oro nagrada je uručena za izuzetna dostignuća u očuvanju tradicije i folklora. Osnovna škola “Radoje Domanović” dobitnik je ove nagrade zbog neprestanog unapređenja i doprinosa obrazovanju i vaspitanju mladih.

Nagrada grada Niša „11. januar“ sastoji se od povelje, statuete oslobodiocima Niša i novčanog iznosa od 100 hiljada dinara po dobitniku

“Današnja nagrada je velika privilegija i čast, ali i velika odgovornost“, istakla je Dušica Tričković, direktorka OŠ „Radoje Domanović“.

Među koliktivnim dobitnicima priznanja “11. januar” našla se i niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, kako se navodi, zbog velikog doprinosa razvoju Grada Niša.

Među pojedincima našli su se Selomir Marković, koji već više od 30 godina čuva i održava spomen-park Čegar i bivši rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Radoslav Bubanj za doprinos u akademskom obrazovanju ali i sportu.

„Moja molba je, ovom prilikom, odgovornim ljudima u Gradu i Srbiji da završe izgradnju zgrade za mlade naučne radnike i studentski dom u dogovoru sa Univerzitetom.”, poručio je Bubanj prilikom uručenja Nagrade.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, kao i predsednik Skupštine Grada Rade Rajković koji su istakli značaj 11. januara, dana oslobođenja Niša od Turaka i čestitali ovogodišnjim dobitnicima priznanja.