Uspeh učenika pirotske Gimnazije

PIROT – Učenik četvrtog razreda pirotske Gimnazije Branislav Lilić osvojio je treću nagradu na konkursu za kratku priču na engleskom jeziku, koji je organizovao Britanski savet u Beogradu a povodom dvestogodišnjice rođenja britanskog pisca Čarlsa Dikensa u okviru projekta pod nazivom  ‘’Connecting classrooms’’ (Umrežavanje škola).

 Ovo je prvi put da učenik Gimnazije  na nekom literarnom konkursu dobije nagradu za sastav na engleskom jeziku. Konkurencija je bila izuzetno jaka i na konkurs je stiglo više desetina priča učenika iz Srbije. Mentor nagrađenog učenika je profesorka engleskog jezika Slavica Cvetković.

„Za mene je ovaj konkurs bio veliki izazov. Trebalo je da se napiše priča o dva grada, kao što je i naslov ovog romana, koja treba da spaja ljude dva grada. Pisao sam o mom rodnom Pirotu i Londonu koji su jedan od drugog dosta daleko i dosta su različiti. Razmišljao sam šta bi moglo da spoji ljude iz te dve različite sredine.Uzeo sam, okvirnu tematiku rata, prebacio je u vreme Dugog svetskog rata i kroz temu stradanja dva grada od bombi, spojio Pirot i London, kazao je  Branislav Lilić, odličan učenik društveno-jezičkog smera Gimnazije.

 

(kraj)