Usvojen budžet od oko 1,7 milijardi dinara

PIROT – Odbornici Gradske skupštine Pirota na današnjoj sednici posle rasprave većinom glasova, usvojili su odluku o budžetu grada Pirota za 2017. godinu.

Za budžet je glasalo 47 odbornika vladajuće većine koju čine Koalicija za Pirot, SPS i  lista SDS-LDP, ali i opozicione SNS, dok je četvoro odbornika opozicione Grupe gradjana “Pirotska nova snaga“ bilo protiv.

Budžet grada za narednu godinu iznosi milijardu i 690 miliona dinara. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je, govoreći o budžetu, pored ostalog, rekao da  je budžet grada socijalni i razvojni. Najznačajniji programi koji treba da se realizuju naredne godine su ulaganja udelu  eneregetske efikasnosti, izdvajanja za razvoj poljoprivrede, sporta, kulture, izdvajanja za medije…

Kad je reč o kapitalnim investicijama one se odnose na realizaciju tri projekta prekogranične saradnje. Reč je o rekonstrukciji srednjevekovne  tvrdjave Momčilov  grad, uredjenja platoa oko Planinarskog doma u selu Dojkinci na Staroj planini i izgradnja adrenalin parka kod zatvorenog bazena.

Sprovodjenjem projekta participativno budžetiranje gradjani su izglasali projekat postavljanjem štedljivih solarnih klupa vredan milion dinara.

Z.P.