Usvojen završni račun budžeta za 2014.godinu

To dovoljno govori da u gradu gde nema investicija i novih radnih mesta u narednim godinama neće se ništa perspektivno dešavati, pogotovu što su na jugu Srbije najmanje plate, a najveci procenat nezaposlenosti, kazao je Jovanović.

NIŠ – Nakon višečasovne rasprave usvojen je završni račun budžeta grada za 2014.godinu koji je realizovan sa 69,3 posto osnosno 7 milijardi 152 miliona dinara.

Odbornik i lider opozicionog Narodnog pokreta Branislav Jovanović kazao je da je „završni račun budžeta grada skinuo maske sa ove lokalne vlasti jer tu nema politike nego govore brojke“.branislav jovanovic nis narodni pokret

„A brojke su da je izvršenje budžeta 68% nikad manje da su najmanja izdvajanja za investicije za privredu i poljoprivredu oko 30% a najviše za plate i za sport oko 95%. To dovoljno govori da u gradu gde nema investicija i novih radnih mesta u narednim godinama neće se ništa perspektivno dešavati, pogotovu što su na jugu Srbije najmanje plate, a najveci procenat nezaposlenosti, kazao je Jovanović.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković naveo je se par godina unazad budžet realizuje sa ovim iznosom i da je bio realan.

„Očekivali smo veći priliv od legalizacije ali su zbog promene zakona ti prihodi iznevereni. Naši predhodnici se hvale velikim investicijama i zapošljavanjima ali se to kod priliva na ime poreza na zarade ne oseća. Zaista me zanima zašto se priliv nije povećao ako imamo 3,4 hiljade novih radnih mesta, kazao je Slavković

(Kraj)