Usvojeni izveštaji preduzeća i ustanova i pravila za sufinansiranje projekata

Većnici grada Vranja usvojili su danas izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova za 2017. godinu, i, između ostalog, pravila za sufinansiranje projekata u pojedinim oblastima.

Usvojeni su izveštaji preduzeća „Komrad“ i „Vodovod“ i javnih ustanova „Centar za socijalni rad“, „Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite“, Pozorišta „Bora Stanković“, „Narodni muzej“,  Istorijski arhiv „31. januar“, „Narodni univerzitet“, „Turistička organizacija“ Vranje, „Sportska hala“, „Škola animiranog filma“ i „Regionalni centar za talente“, saopštila je na konferenciji za novinare portparol Gradskog veća Zorica Jović.

Većnici su usvojili i Pravilnik o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžetskog Fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine na području grada, kao i Pravilnik o radu komisije za vrednovanje programa i projekta iz ove oblasti.

Utvrđen je, takođe, i tekst javnog oglasa radi prikupljanja pisanih ponuda za davanje na privremeno korišćenje javne površine za postavljanje privremenih pokretnih objekata i aparata.

Gradsko veće je usvojilo je danas i izmenu statuta JP „Vodovod“ u Vranju.

Delimična izmena se pre svega odnosi na dodavanje određenih delatnosti, eksploatacija šljunka, peska, gline, zatim popravka metalnih proizvoda, uklanjanje otpadnih voda, izgradnja puteva i autoputeva, izgradnja cevovoda, hidrotehničkih objekata…“, objašnjava Jovićeva.

Većnici su, takođe, dali saglasnost na zahtev preduzeća za saobraćaj „Kavim-Jedinstvo doo Vranje“ za utvrđivanje privremene linije Vranje-Kupinince-Rataje i Vranje-Pavlovac-Gornje Žapsko.

Ova saglasnost data je zbog ograničenja korišćenja javnog puta Kupinince-Aleksandrovac-Rataje, gde je kod brane na Aleksandrovačkom jezeru postavljen saobraćajni znak zabrana saobraćaja za vozila preko 5 tona“, pojašnjava Jovićeva.