Vanredno stanje i u Svrljigu

SVRLJIG –  Štab  za vanredne situacije opštine Svrljig proglasio je vanrednu situaciju koja će trajati sve dok to uslovi nametnuti snežnim padavinama i niskim temperaturama nalažu. Odluku o uvodjenu vanredne situacije doneo je predsednik Štaba i opštine Svrljig Milija Miletić.

„Prema izveštajima sa terena naše ekipe se bore sa snežnom mećavom na svim pravcima područja naše opštine. Prioritet nam je briga o žiteljima u nekim selima do kojih se teškom mukom probijaju i najsnažnije mašine za razčićavanje snega.U predhodna 24 časa imali smo nekoliko intervencija naših ekipa na spašavanju ljudi iz zavejanih sela i sa puteva, izjavio je Miletić.

Vatrogasno-spasilačka ekipa intervenisala je u spašavanju putnika iz autobusa zarobljenog u smetovima na Vetrilima,dopremljen je bolesnik iz Kopajkošare i čovek koga je ujeo pas u  Davidovcu. Ekipe za razčišćavanje snega probile su smetove do Drajinca i Željeva odakle ujutro medicinski radnici transportuju bolesnike na dijalizu.

„ Medjutim, opšta procena je da nam je angažovana mehanizacija nedovoljna kako bi smo što pre probili smetove do svih sela pa je logično da zatražimo pomoć Okruga i Republike,rekao je predsednik Štaba za vanredne situacije Milija Miletić.