Večeras na “Ledamusu” dva koncerta

LESKOVAC–U svečanoj sali gradske skupštine nastupiće violinista Vladimir Koh uz klavirsku pratnju Miljane Jovanović koja je diplomirala u klasi Vladimira Miloševića.

 

Vladimir Koh je studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu a usavršavao se na Ženevskom konzervatorijumu. Nastupao je sa brojnim ansamblima i poznatim dirigentima u Austriji, Italiji, Nemačkoj, Španiji, Grčkoj, Francuskoj i Japanu a trenutno je profesor na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Među violinistima u orkestru “Amorozo” ima i njegovih studenata.

U Narodnom pozorištu u Leskovcu od 20 časova je koncert niške Vokalne grupe “Constantine”. Osnovana je 2008. godine i čine je članovi različitih profesija. Nastupali su na mnogim muzičkim manifestacijama i takmičenjima u Srbiji, Poljskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori gde su prošle godine na takmičenju klapa u Perastu osvojili prvu nagradu i žirija i publike.

Ove godine prvi put učestvuju na “Ledamusu” gde će se predstaviti programom etno i duhovne muzike a izvešće i Mokranjčevu Prvu rukovet povodom stote godišnjice od smrti našeg velikog kompozitora. Marko Milanović, član Vokalne grupe “Constantine” bio je finalista programa “Ja imam talenat”.

(Kraj)bdi