(VIDEO) Umesto sečenja crvne vrpce držali gradsku Skupštinu u selu

Meštanin Kijevca kod Surdulice prvi put su dobili asfalt od varoši do centra u dužini od 5 kilometra, ali da obeležavanje svečanog završetak radova, kao što je uobičajeno, počne presecanjem crvene vrpce i tako se zabeleži istorija, odlučeno je da se baš u tom selu na taj dan održi sednica Skupštine opštine Surdulica.

Predsednik Skupštine Novica Tončev kaže da je sečenje trake postalo aut i da je svrishodnije bilo da odbornici vide gde je potrošen novac i da čuju probleme meštana tog planisnkog sela.

Sednica je u Kijevcu održana u nedelju, a odbornike je dočekala muzika, posle čega je održana sednica u prisustvu  meštana.

Investicija je vredna 28 miliona dinara, a novac je izdvojen iz lokalnog budžeta

Meštani su bili neizmerno srećni jer je rešenj njihov dugogodišnji problem, ali nisu propusti priliku da se požale na druge probleme, kao što su atarski putevi i niska otkupna cena malina i višanja. Što se atarskih puteva tiče, mi ćemo taj problem rešiti jer smo prošle gpodine u te svrhe izdvojili oko 37 miliona dinara, ali cena voća je u nadležnosti države i ja ću se kao narodni poslanik truditi da iznesem problem“, naglašava Tončev.

Inače, ovo nije prva sednica Skupštine opštine Surdulica koja se drži van skupštinske sale.

Držimo sednice na Vlasini i po mnogim selima, svuda gde se nešto gradi i gde nas seljani zovu da iznesu svoje muke, a na nama je da ih rešavamo“, zaključuje Novica Tončev, predsednik surduličke skupštine i narodni poslanik