Vina, čokolade i rakije u galeriji “Srbija”

NIŠ – Posetioci Salona vina i čokolade „Dolče vita“ i sajma „Rakija brend“, koji su otvoreni danas u galeriji „Srbija“ degustirali su najbolje iz ponude proizvođača i prodavaca vina, rakije i čokolade iz cele Srbije i Makedonije.

Nišlije će i sutra, uz kupovinu ulaznice od 100 dinara, moći da probaju ili kupe vina iz Lombardije, ali i Gornjeg Matejevca, kao i domaće rakije od maline, dunje, kruške, šljive, lekovitih trava, meda sa matičnim mlečom i propolisom…

„Za jednu flašu rakije Opsesija, koja je u Mađarskoj nagrađena zlatnim peharom, potrebna su 22 kilograma malina, puno truda i strpljenja“ rečeno je za štandom destilarije „Zarić“ iz Kosjerića koja godišnje proizvede tri miliona litara različitih vrsta rakija.

Proizvođač Slaviša Milojević iz Gornjeg Matejevca pohvalio se crnim, belim i roze vinom. Kaže da ga ovaj događaj i druženje na njemu podsećaju na vreme od pre petnaest godina kada su slični sajmovi bili češće organizovani.

Osim pića i čokolade, u ponudi su i subotički kotlovi i kazani za pečenje rakije.

Manifestacije organizuje agencija „Pro media“ iz Niša. Ovogodišnji Salon „Dolče vita“ održan je treći, a „Rakija brend“ drugi put.

(Kraj)