Vlada Srbije ulaže u niški aerodrom još 7,5 miliona evra

Interes Vlade Srbije je da se aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu i dalje razvija, a planirana ulaganja države u taj aeorodrom su 7,5 miliona evra, izjavila je danas u Nišu ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Na pitanje novinara da li je ugovorom o koncesiji beogradskog aerodroma ograničen rast broja putnika i kapaciteta aerodroma u Nišu, Mihajlović je kazala da Vlada Srbije ni u jednom trenutku nije vodila pregovore o ograničavanju broja putnika i kapaciteta niškog aerodroma

„Kontrolni toranj visine do 27 metara, koji će se graditi na aerodromu u Nišu, biće korišćen i u slučajevima kada na aerodromu u Beogradu ne bude nešto funkcionisalo“, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je u protekle dve godine Vlada Srbije kroz opremu i novac pomogla aerodrom „Konstantin Veliki“ sa 6,5 miliona evra.

Mihajlović je u niškog Gradskoj kući uručila direktoru JP „Aerodroma Niš“ Vladici Djurdjanoviću sertifikat koji potvrdjuje da ta vazdušna luka ispunjava sve standarde bezbednosti.