KZP stožer okupljanja u gradu

Vladajućoj Koaliciji za Pirot pristupila dva nova odbornika sa liste LDP-SDS

Dva od tri odbornika sa liste LDP- SDS u Skupštini grada Pirota, Ljiljana Bogdanović i Dejan Aleksić kao deo grupe gradjana koji okuplja članove ove i dugih stanaka i  nezavisne kandidate, pristupila su  danas Koaliciji za Pirot (KZP), stožeru lokalne vlast u gradu koja sada ima  25  od 56 odbornika lokalne Skupštine a koju su i do sada podržavali ovu opciju.

Lider Koalicije za Pirot i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je podsetio da je u junu prošle godine KZP-u pristupio ceo OO SPO-a i značajan deo SRS-a.

Možda je to neobično da lokalna politička organizacija bude stožer okupljanja u gradu kad je reč o političkom delovanju, ali na svu sreću, KZP je prepoznata kao organizacija koja uspešno vodi grad i koja pruža ruku svima koji žele da se uključe u politiku i daju svoj doprinos. Oni koji su učestvovovali u političkim procesima iz pojedinih stranaka su dobrodošli i pozivam i druge ljude da nam se pridruže. KZP ima široke mogućnosti za to. Doći će lokalni izbori i mi se polako za to pripremamo. Sa postojećim koalicionim partnerima saradjujemo vrlo dobro. Odbornička grupa KZP ima sada 25 mandata i očekujem da sve bude stabilno”, rekao je Vasić na konferenciji za novinare i poželeo novim članovima dobrodošlicu.

Predstavnik ove grupacije, dečji neorolog Opšte bolnice Pirot dr Ivan ilić je rekao da su motivi priključenja gradjanskoj opciji Koalicije za Pirot leže u želji da se nešto uradi za Pirot i da se podigne kvalitet žvota gradjana.

Pozivam  sve ljude, pogotovo one koji se do sada nisu bavili politikom da nam se priključe i daju svoj doprinos za razvoj grada”, rekao je dr Ilić.

Gradska skupština Pirota ima 56 odborničkih mesta. Vladajuću većinu čine KZP, SPS, SNS i lista SDS-LDP. U opoziciji je samo GG „Pirotska nova snaga“ koja ima četiri odbornika.