Nebojša Đorđević u selu Drćevac nedaleko od Leskovca, na površini od jednog hektara, trenutno u svojoj farmi gaji 110 grla ovaca. On je 2021. godine započeo ovaj posao, a danas, dve godine kasnije, svoje proizvode isporučuje restoranima u Leskovcu.
Sa 70 odraslih ovaca i 40 jagnjića, Đorđević ima u planu ida proširi poslovanje, kao i da izgradi destileriju ili sušaru.
„Imamo u planu da izgradimo destileriju ili sušaru, ali to još uvek nismo razradili“, kaže on.
Prema njegovim rečima, farma je samoodrživa, odnosno može sama pokrivati troškove radne snage i toškove hrane, a ono što ostane, a to su ljubav i užitak, pripadaju samo njemu.
„Ovde imamo tovnu francusku rasu il de frans, radi se isključivo o mesnoj rasi, koja je namenjena za hranu, ne proizvodi mleko“, objasnio je on.
Ovo farmu danas je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je kazao da je Đorđević u svoj biznis uložio 100 hiljada evra, a pored uzgajanja ovaca, na površini od 15 hektara ovaj poljoprivrednik gaji i šljive i višnje.
„Stočarska proizvodnja je izuzetno značajna za naš kraj, pre svega za ishranu stanovništva, ali i za obezbeđivanja sirovina za prehrabenu industriju, kao i za izvoz“, rekao je Cvetanović.
Takođe, Nebojša Đorđević vlasnik je i livnice u Leskovcu koja trenutno ima 20 zaposlenih.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!
Čista laž, od ovaca nema ništa, pogotovo od BELIH ovaca.Imao sam 800 bosanskih ovaca i 150 koza 365 dana u godini i na kraju prodao. Veliki troškovi!
Član SNS sigurno I samo bliski njima mogu da imaju zaradu.
Svaka cast Djorcevicu… uistinu si od onih koi imaju poslovni duh kao i dugorocnu viziju, pogotovo viziju koja je bazirana na proizvodnju hrane,pogotovo one hrane na koju je Nacija vjekovima navikla… Samo napred
Da li ima i klanicu kada isporučuje svoje proizvode restoranima ili mu je stručnjak za meso savetnik kako se radi.