U Vladičinom Hanu obeležen Svetski dan vode

Voda ima svoju memoriju

Strukovni medicinski radiolog leskovačkog Doma zdravlja Ivan Milošević održao predavanje “Voda, ključ života i čista voda kao lek”

Pred oko 400 mališana Milošević je u Centru za kulturu u Vladičinom Hanu, na način prilagođen tom uzrastu, govorio o značaju vode na zemlji, o tome kako je sve manje čiste vode, o značaju vodenog omotača oko zemlje koji sada ne postoji i posledicama toga.

Čulo se i o ulozi vode u čovečjem organizmu, o prednosti izvorske vode u odnosu na onu sa česme, kako čista voda može biti i lek dodavanjem lekovitog bilja, o štetnosti gaziranih napitaka i kafe i prednosti prirodnih sokova nad industrijskim.

U svakom segmentu ovog, više razgovora nego predavanja, deca su aktivno učestvovala odgovarajući na konkretna pitanja, što je bila prilika da nauče nešto o zdravom načinu životu, ali i kako se treba ophoditi prema prirodi

Drago mi je što su deca imala prilike da čuju ovakvo jedno predavanje i da su i sama učestvovala u njemu. Do sada sam imao brojna predavanja i ove godine će jubilarno, 120 biti održano u Kulturnom centru u Leskovcu, i to je uglavnom bilo  za stariju populaciju, pa je ovo i za mene bilo jedno novo iskustvo“, rekao je Milošević, zahvalivši lokalnoj samopravi ICK na razumevanju, omogućivši mu održavanje predavanja.

Radiolog, Ivan Milošević  u privatnom životu, kao sam kaže, čuvar je porodične tradicije, gde su se sa kolena na koleno prenosile i proučavale tajne lekovitog bilja.

Kao dobar poznavalac savremne medicine i fitoterapije, hteo sam kroz predavanja da napravim spoj između ove dve metode, tamo gde može. Krajnji cilj tih metoda je ozdravljenje čoveka“, kaže .

On se Hančanima predstavio lane, predavnjem po nazivom “Kućna biljna apoteka, čuvar našeg zdravlja” . Jučerašnje, “Voda, ključ života i čista voda kao lek”, na 5. Međunarodnom kongresu alternativne medicine održane pre dve godine u Novom Sadu, našlo se među 70 najboljih radova.

Ljiljana Pavlović