Vojska i „Beograd put“ čiste sneg na jugu Srbije

SURDILICA – Na Vlasinskom jezeru danas je održan radni sastanak predstavnika Vojske Srbije, kriznih štabova za vanredne situacije lokalnih samouprava Pčinjskog okruga, beogradskih gradskih uprava i predstavnika „Beograd-puta“, radi koordinacije aktivnosti u pružanju pomoći ugroženim opštinama na raščišćavanju snežnih nanosa.

Na sastanku su definisani zadaci kako bi se u narednom periodu očistilo oko 350 km uglavnom nekategorisanih lokalnih puteva.

Grad Beograd i Ministarstvo odbrane angažovanjem putne operative i kapaciteta Vojske Srbije danas su otpočeli raščišćavanje putnih pravaca u opštinama Bosilegrad, Surdulica i Crna Trava. U sprovođenju jedinstvenog plana koji je usklađen sa prioritetnim zahtevima kriznih štabova i mesnih zajednica, delovanje mehanizacije grada Beograda i Vojske Srbije na obezbeđenju prohodnosti putnih pravaca u opštinama u kojima je proglašeno vanredno stanje, rezultat su inicijative Ministarstva odbrane i grada Beograda.

Kapaciteti Kopnene vojske angažovani su i na raščišćavanju snežnih nanosa u opštinama Sjenica i Nova Varoš. Do sada je u rejonima svih opština očišćeno oko 300 kilometara puta.

(Kraj)

Izvor: Sajt Vojske Srbije