Vranjanci u akciji „I ja se borim“

VRANJE – U ponedeljak, 15. februara kada se obeležava Svetski dan dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR  organizuje dobrotvorni događaj i u Vranju na Trgu Staniše Stošića. Akcija će početi u podne.

U 13 časova, ka nebu će biti puštene stotine balona podrške, čime će simbolično biti poslata poruka podrške svim mališanima koji se leče od raka u Srbiji.

„Tokom događaja, posetioci će imati priliku da kupovinom balona ili promotivnih artikala daju svoj doprinos izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, gde se leče mališani i iz ovog kraja“, kaže Ivana Stojković volonterka NURDOR -a u Nišu.

Akcija_u Nisu

Sa prošlogodišnje akcije u Nišu

Ovom prilikom biće postavljeni i posebni foto ramovi sa velikim zelenim rukavicama u kojima će posetioci moći da se slikaju i podele fografije na svojim društvenim mrežama.

Za zabavni program biće zadužen DJ Aleksandar Stanković, a prisutnima će se obratiti Dragoljub Stevanović zamenik gradonačelnika Vranja i dr Aleksandar Stajić, član gradskog veća zadužen za zdravstvo.

„Želim da se zahvalim i Kancelariji za mlade, koja nam svesrdno pomaže u organizaciji akcije u Vranju , kao i vlasnicima kafića Nana, Highbury i Alessandro koji su se pridružili akciji, te će svi oni koji popiju kafu u ovim kafićima u vreme trajanja akcije moći da umesto da plate kafu pošalju SMS na 1150 i tako pomognu akciju. Nama najvažnija i najzančajnija podrška došla je upravo od roditelja čija su deca korisnici NURDOR -a“, objašnjava Ivana Stojković.

ivana_stojkovic

Ivana Stojković volonterka NURDOR -a

Osim u Vranju, simbolično će baloni biti pušteni u preko 20 gradova među kojima su Niš, Leskovac,Pirot i Aleksinac.

Humanitarni skup je deo kampanje „I ja se borim“ koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece: Kako prepoznati na vreme, kako se boriti i kako i na koji način svako od nas može učestvovati u stvaranju široke mreže solidarnosti  u cilju pomoći i podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama.

(Kraj)iva