Vranjanci u neispravnim autobusima?

Putniic koji su u petak iz Vranja do Niša krenuli autobusom Saobraćajng preduzeća „Kavim Jedinstvo“, izmaltretirani su čekanjem po paklenoj vrućini jer je autobus bio zaustavljen zbog tehničke neispravnosti.

Takav slučaj dogodio se sa autobusom registarski broj VR 011 PR, ovog prevoznika, koji je u 12,30 časova krenuo na redovnu liniju Vranje-Niš.

Posle vanrednog tehničkog pregleda po nalogu saobraćajne policije, koja je ovaj autobus zaustavila u ulici kod bivše upravne zgrade Fabrike obuće „Koštana“, autobus je kao tehnički neispravan, sa Tehničkog pregleda Osiguranja „Dunav“, vraćen u garažu.

Maltretiranje nedužnih putnika, koji su krenuli prema Nišu, po onoj nesnosnoj vrućini, trajalo je oko 50 minuta. Njih je tek oko 13,20 časova preuzeo autobus na ekspresnoj liniji Vranje-Beograd, pa su putnici ovog autobusa, ni krivi ni dužni, kašnjenjem platili ceh neodgovornih rukovodoilaca preduzeća „Kavim Jedinstvo“.

Ipak, u vranjskoj saobraćajnoj policiji našem novinaru su rekli da je autobus bio tehnički ispravan, ali da „iza vozača ima polomljena dva stakla, sa kojima nije bilo bezbedno prevoziti putnike pa, je zbog toga autobus poslat u garažu“.

Kako na ovom autobusu policija nije skinula saobraćajne tablice, što se vidi na snimku, nije isključeno da je on od petka u popodnevnim satima ponovo neispravan prevozio putnike.

Naš novinar i pored svega, nije bio u situaciji da o ovom incidentu razgovara sa Vlastimirom Krstićem, upravnikom saobraćaja u preduzeću „Kavim Jedinstvo“.

Na prijavnici upravne zgrade ovog prevoznika, novinaru je portir u 13,54 časova rekao da će morati malo da sačeka, jer je „direktor Krstić na važnom sastanku“.

Ipak, u 14,15 časova, isti portir je novinaru, koji je bio rešen da čeka kraj važnog sastanka, rekao da ga je sekretarica generalnog direktora obavestila da „direktor Krstić, nije u upravnoj zgradi“.

I „Jugmedia“ i rukovodstvo „Kavim Jedinstva“ ostaće javnosti dužni odgovor na pitanje kako se događa da se iz garaže pusti tehnički neispravan autobus da prevozi putnike i da li je autobus registarskih oznaka VR 011 PZ subotu i nedelju bio u garaži.

Kako ipak saznajemo iz još nepotvrđenih izvora, ovaj autobus je pre dve godine imao udes, kada su mu polomljena dva prozora iza vozača, ali taj kvar nije po propisima otklonjen do danas.

R.Irić