Vranje dobija WiFi drvo i 23 hiljade evra kao pobednik u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Kao grad sa čije je teritorije stigao najveći broj koverata u igri „Uzmi račun i pobedi“, Vranje će dobiti WiFi drvo i novčanu nagradu od 23 hiljada evra, saopštila je danas portparol Gradskog veća Zorica Jović, na konferenciji za medije.

Wi Fi drvo će, kako kaže, biti postavljeno u centru, na šetalištu iznad Robne kuće, a  „Telekom“ će raditi na postavljanju, instaliranju i održavanju Wi Fi drveta, koje će biti u Vranju godinu dana.

„Kao grad sa najvećim brojem poslatih računa u ovoj igri, dobili smo i nagradu u iznosu od 23.000 evra za finansiranje određenih projekata“, ističe Jovićeva i dodaje da će predlog projekata biti objavljen na zvaničnom gradskom sajtu, a građani će glasanjem odlučiti koji će biti finansirani ovim sredstvima.

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici i finansijske planove više mesnih zajednica na teritoriji Grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

Većnici su doneli i pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, ali će broj zaposlenih ostati isti, 246.

Izmene predviđaju uvođenje nove Službe za investicije i građevinsko zemljište.