Vranje ulaže u telekomunikacione tehnologije

VRANJE – Vranje je grad koji se  nalazi u  samom vrhu opština i gradova u Srbiji po ulaganjima u oblasti  informaciono – komunikacionih tehnologija , ocenili su danas u Vranju generalni sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije dr Hamadani Ture i državne sekretarke u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva Jasna Matić.

Oni su se danas najpre sastali sa predstavnicima gradske uprave i analizirali realizovane projekte u ovoj oblasti, a nakon toga su obišli digitalni kabinet u Osnovnoj školi Vuk Karadžić.

„U Srbiji je 3000 škola dobilo opremu  za otvaranje kabineta , posebno mi je drago što ovde u kabinetu u osnovnoj školi vidim mnogo više devojčica  nego dečaka , jer ova godina je u Međunarodnoj uniji za telekomunikacije proglašena godinom žena a na predlog Srbije koja je jedna od osnivača unije svaki četvrti četvrtak u aprilu slaviće se kao dan devojčica u informacionim tehnologijama“, rekla je Jasna Matić.

U razgovoru sa učenicima u ovoj školi skrenuta je pažnja na opasnost koju sa sobom nosi internet i rečeno je da se vodi aktivna kampanja zaštite dece na internetu.

(Kraj)