Za kulturu 5,5 miliona dinara

Gradsko veće Vranja usvojilo je Tekst javnog konkursa za finansiranje projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu, a za ove namene opredeljeno je 5,5 miliona dinara, saopštila je portparol Gradskog veća Zorica Jović.

„Grad Vranje pomoći će u finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti književnog i muzičkog stvaralaštva, likovne i pozorišne umetnosti, izvođenja muzičkih, govornih, artističkih i scenskih kulturnih programa. Takođe i oblasti kulturne delatnosti nacionalnih manjina, zaštite, očuvanja i prezentacije nematerijalnog nasleđa  i nepokretnog kulturnog nasleđa, kulturne delatnosti osoba sa invaliditetom i dece i omladine i kinematografije i audio-vizulenog stvaralaštva“, kaže Jovićeva.

Većnici su usvojili Nacrt odluke o izmeni Odluke o osnivanju Slobodne zone Vranje i Nacrt Plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2019. godinu. 

Takođe, na današnjoj sednici doneto je Rešenje o imenovanju Radne grupe za pripremu konkursne dokumentacije za apliciranje na Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške otvaranju regionalnih inovacionih start up centara.