Za “Prvi maj” zainteresovani Italijani, Kinezi i Englezi

PIROT – Potencijalni strateški partneri Industrije odeće ’’Prvi maj’’ iz Pirota,  koja se  posle raskida kupoprodajnog ugovora nalazi u procesu restrukturiranja, mogli bi da budu  čuvena italijanska firma ’’Beneton’’, kineski magnat Serdjo Takini i englesko-slovenačka firma ’’AH’’, saopšteno je danas u toj firmi.

Vršilac dužnosti direktora ove firme Veljko Krstić kazao je da je do ovih saznanja doša prilikom nedavnog boravka predsednika Srbije Borisa Tadića u Pirotu.

Krstić je rekao da je Tadić ispričao da je razgovarao sa vlasnikom „Benetona“ Lučanom Benetonom o proširenju proizvodnje te firme u Srbiji, odnosno, u „Prvom maju“, ali da je dobio odgovor da će se o tome odlučivati krajem naredne godine.

„Druga priča odnosi se na kineskog magnata Serdja Takinija. On je u razgovoru sa predsednikom Tadićem pokazao interesovanje za ’’Prvi maj’’. I to je vezano za drugu polovinu 2012. i početak 2013. godine, ispričao je Krstić.

Treći potencijalni partner, dodao je, je englesko-slovenačka firma ’’AH’’ koja je privatizovala slovenačku ’’Muru’’.

„Boravili su ovde i pokazali  interesovanje da možda budu naš strateški partner. To još nije gotovo. U kontaktu su sa Agencijom za privatizacijom i SIEP-om“, naglasio je Krstić.

(Kraj)