Zapažen uspeh polaznika Regionalnog centra za talente

Na republičko takmičenje koje će biti održano 2. juna u Čačku, plasiralo se 39 polaznika Regionalnog Centra za talente sa teritorije Pčinjskog i Jablaničkog okruga, koji su bili učesnici 19. Regionalnog takmičenja i smotre istraživačkih radova po naučnim oblastima u Vranju.

Direktorka Regionalnog centra za talente u Vranju Danijela Stojmenović Trajković, kaže da je ove godine učestvovalo 90 učenika koji su prezentovali radove iz 12 naučnih oblasti.

„Nakon toga polagali su testove iz izabranog predmeta, matematike, informatike, biologije, psihologije, zaštite životne sredine, fizike, hemije. Izuzetno sam zadovoljna odzivom učenika i znanjem koje su pokazali. S obzirom na to da se ovo takmičenje održava svake godine, pozivam sve učenike da se pripremaju i sledeće godine uzmu učešće u ovom prestižnom nadmetanju”, rekla je Stojmenović Trajković.

U maloj sali Galerije Narodnog univerziteta u Vranju do 18. maja biće otvorena izložba radova polaznika svih Regionalnih centara za talente u Srbiji, koji su osvojili nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima.