Završen Piano summer festival: Koncerti klasične muzike postaju tradicija u Vranju

Koncertom “Tri musketara” u izvođenju pijanistkinja Marije Dinov Vasić, Jasmine Raković, Milice Marković i Sylvie Nicephor u Domu vojske u Vranju, u ponedeljak uveče, završen je festival “Piano summer”. 

Umetnički direktor festivala Zoran Imširović, izrazio je veliku zahvalnost vranjskoj publici, rukovodstvu grada i svima koji su pomogli da ova manifestacija bude uspešno organizovana.

Teško je naći ovako divnu publiku kao ovde koja je doprinela da naši umetnici iz svih delova sveta steknu najlepše utiske i da odlaze sa osmehom. Ovaj festival je bio veoma uspešan i nadam se da ćemo se uskoro ponovo videti u Vranju”, rekao je Imširović.

Predsednik Skupštine Dejan Tričković, istakao je da je Vranju i ove godine pripala velika čast da bude domaćin ovog festivala i da dočeka renomirane svetske izvođače klasične muzike.

Nadam se da će gosti poneti lepe utiske i da će biti prilike da opet dođu u naš grad. Kulturne manifestacije poput “Piano summer” festivala, imaju zadatak da nam pokažu koliko je svet muzike raznolik i da nam približe muzičke forme, posebne i značajne na drugačiji način od muzike našeg kraja. Imajući u vidu njihov uticaj na razvoj kulturne i umetničke sfere društvene zajednice, zaista mi je drago što u Vranju koncerti klasične muzike postaju tradicija”, zaključio je Tričković.

Nakon toga, vranjska publika je na završnom koncertu u okviru četvrtog Piano summer festivala u Vranju, uživala u vrhunskim izvedbama pijanistkinja posvećenim velikom francuskom kompozitoru Klodu Debisiju.