Završena Revija malih pozorišnih formi

PIROT – Predstavom ’’Ko se boji Vidžinije Vulf’’ u kojoj su igrali Danica Maksimović, Milan Gutović, Mina Lazarević i Milan Tomić, večeras je završena Treća revija malih pozorišnih formi u Pirotu, u prepunoj sali Pozorišta.

Danica Maksimović je posle predstave rekla da ne pravi razliku u kom gradu igraju ovu predstavu i da publika odgovara na ono što oni daju sa scene.

’’Meni je to bitno da ima te interakcije i to kad osetim onda mi je mnogo lakše i teže da ovu jako tešku temu priblizimo publici. Predstava je jako zahtevna i rađena je za kamernu scenu ’’, kazala je ona, dodajući da je predstava dobijala mnoge nagrade na festivalima i da su je igrali i u Omsku u Sibiru.

Smotru su 31. oktobra otvorili glumci predstave Gorana Markovića „Govorna mana“, u režiji Milana Karadžića. U predstavi beogradskog Narodnog pozorišta koja je ovenčana sa tri Sterijine nagrade igraju Predrag Ejdus, Nebojša Dugalić i Isidora Minić.

U sredu, 2. novembra na programu je bila monodrama „Povraćaj iz Hag“ rađena po tekstu Branislava Markovića u kojoj igra glumac Dragan Marjanović iz Leskovca, koji je komad i režirao.

Komad rađen po tekstu Imrea Benčika „Stan za neverstva“ u režiji Lilijane Ivanović, pirotskog Pozorišta, publika je mogla da vidi u sredu, 3. novembra.

Smotra je zatvorena večeras predstavom Edvarda Olbija „Ko se boji Vurdžinije Vulf“ u reziji Dejana Volfa.