ZC: Na prijem kod lekara i preko vode

I pored kvara na mašini za pranje, zbog čega je jedna od prostorija na grudnom odeljenju Zdravstvenog centra (ZC) Vranje poplavljena, prijem pacijenta odvija se nesmetano, kaže dr Ljiljana Antić, direktorka vranjske bolnice.

Prema njenim rečima u pitanju je kvar koji će ubrzo biti rešen.

„Radi se o mašini za pranje koju tamo imaju i koja propušta vodu  pa se zbog kvara voda sakuplja u toj prostoriji. Majstori su trenutno zauzeti, jer vrše popravku vrata na Internom odeljenju nakon čega će otkloniti kvar“ navodi Antić.

Prema rečima jednog od zdravstvenih osiguranika, prijem na grudnom odeljenju tokom prethodnih dana nije bio moguć zbog problema sa poplavom, a medicinsko osoblje upućivalo je pacijente da se jave sledeće nedelje.

Direktorka Antić kaže da je problema sa prijemom bilo ali ne zbog vode.

„Prijema nije bilo, jer obadve doktorke nisu radile. Jedna je imala smrtni slučaj, dok je druga bila na regularnom odmoru. Od 8. avgusta jedna je prisutna na odeljenju i sve se odvija nesmetano“ kaže Antić.

Ona naglašava da pacijenti u prethodnom periodu nisu bili uskraćeni za zdravstvene usluge

„Za to vreme, onima kojima je bila potrebna hospitalizacija slati su u Surdulicu, dok su specijalistički pregledi vršeni u ATD“ kaže direktorka vranjske bolnice .

Grudno odeljenje raspolaže sa kapacitetom od 12 ležajeva za stacionarno lečenje, a trenutno tamo borave  dva pacijenta.

(kraj)