U “Zdravlju Actavis” uspešno završena EU GMP Inspekcija

LESKOVAC – Kompanija “Zdravlje Actavis” dobila je danas od danske Inspekcije za lekove (DKMA) potvrdu da ispunjava sve standarde dobre proizvođačke prakse za tržišta EU, koja je istovremeno dala preporuku za produžetak EU GMP sertifikata.

U saopštenju Actavisa navodi se da je DKMA dala preporuku posle četvorodnevne detaljne provere svih GMP relevantnih segmenata u poslovanju kompanije koji podležu standardima i zahtevima evropske farmaceutske regulative.

Dodaje se da su tom prilikom pokzani izuzetni rezultati.

Izvršni potpredsednik proizvodnih Operacija u Actavisu, Džefri Roup, čestitao je na ovom velikom uspehu.

„Rezultati kompanije Zdravlje Actavis na EU GMP inspekciji obezbedili su svojevrsni „hat trick“ Actavisovih proizvodnih kompanija u svetu, zajedno sa uspešnim proverama Agencije za lekove (AIFA) u Actavisovoj fabrici u  Italiji i FDA inspekcije fabrike u Indiji. Uspešan završetak sve tri inspekcije ima poseban značaj s obzirom na činjenicu da u farmaceutskoj industriji kvalitet i usaglašenost sa standardima koje propisuju i potvrđuju najrigorozniji regulatorni organi praktično predstavljaju svojevrsnu dozvolu za rad i ulaznicu koju dobijaju samo najbolji“, kazao je Roup.

Uz čestitke svim zaposlenima za izuzetnu profesionalnost i pokazane rezultate, Bojan Jović, generalni direktor kompanije Zdravlje Actavis, uputio je sledeću poruku:

“Iza ovog sjajnog rezultata stoji istinska posvećenost, entuzijazam i zalaganje svih članova našeg tima koji su još jednom potvrdili da kompanija Zdravlje Actavis zauzima mesto u vrhu proizvođača u jednoj od najzahtevnijih i najkontrolisanijih industrija na svetu.

Osim izvrsnih rezultata na proveri svih postojećih procesa i sistema koji garantuju kvalitet, efikasnost i bezbednost naših proizvoda u skladu sa zahtevima EU GMP standarda, najavili smo i završetak još jednog značajnog investicionog projekta na pogonu za proizvodnju novog proizvoda za Parkinsonovu bolest, koji će biti predmet nove inspekcije Danske agencije za lekove već u toku 2013. godine”.

(Kraj)