Železnice Srbije ometaju drumski saobraćaj

LESKOVAC – Stanovnici leskovačkog naselja Obrad Lučić i još desetak sela od Bogojevca do Jašunje već dve nedelje ne mogu da koriste glavnu saobraćajnicu preko pružnog prelaza na ulazu u Leskovac jer Železnice Srbije menjaju pružnu podlogu.

Prelaz se dnevno otvara samo po nekoliko sati, ali i tada se otežano prelazi atomobilima, biciklima i pešice, pa je više hiljada stanovnika prinuđeno da ide alternativnim putevima, uglavnom preko poljskih puteva.

Vlasnik autoprevozničkog preduzeća „Cvetković prevoz“ Ljubiša Cvetković rekao je za agenciju „juGmedia“, da je za dve nedelje uništio dva vozila tog preduzeća.

Vozim putnike preko njiva i livada, po poljskim i šumskim stazama i za to vreme napravio sam veliku štetu na autobusu i mini busu. Očajan sam. Intervenisao sam kod Železnice, a oni su mi rekli da se strpim“, ispričao je Cvetković.

Tokom noći, prelaz koji je slabo osvetljen, se u potpunosti blokira.

Nisam video znak ’stop’ i naleteo na njega. Desna strana mog “juga” se rascvetala od udarca. Tužiću Železnice Srbije„, kazao je meštanin Obrada Lučića.

U Železnici Srbije rečeno je “juGmedii” da je reč o sporim poslovima i da se radi pedantno.

Na tom mestu smo više puta menjali podlogu, a sada smo rešili da stavimo kvalitetnu. Uz našu kontrolu, po nekoliko sati dnevno propuštamo saobraćaj, mada ljudi bučno reaguju”, kazao je jedan od predstavnika tog državnog predzuća.