MEDVEĐA – Najukusniju riblju čorbu skuvao je bračni par Slavica i Ilija Kočavljević iz Kuzmina kod Sremske Mitrovice na šestoj po redu manifestaciji “Zlatni kotlić”, u konkurenciji od 13 kulinara iz Medveđe i okoline, ali i iz drugih krajeva Srbije.
Posle tradicionalne manifestacije “Gejzerske noći”, gosti i izletnici u ovoj banjskoj lepotici u opštini Medveđa, imali su priliku da uživaju u još jednoj promociji turističkih i prirodnih potencijala, ali ovoga puta i da besplatno degustiraju čorbu, koju su kulinari spremali uglavnim od brancina, prethodno ulovljenog u bistroj planinskoj reci.
“Došli smo ovde da se zabavimo i družimo, ali nam je ipak drago što je naša čorba ispala najbolja”, kaže ovaj bračni par.
Pored takmičara iz Sijarainske Banje, učestvovali su još i takmičari iz Lebana, Leskovca, Beograda, Nove Pazove i, naravno, iz Medveđe. Takmičare je pozdravio predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.
“Organizatori smatraju da su pobednici Zlatnog kotlića Gejezer 2016. svi učesnici, zato se zahvaljujem svima vama koji ste učestvovali u ovoj manifestaciji”, poručio je Arsić.
Drugo mesto pripalo je Mesari Aleksic iz Medveđe, dok je treća bila ekipa Justinijana iz Lebana.
Predsednik žirija, kako je naglasio Ljubisa Ristić, direktor Turističke organizacije u Medveđi, bio je vrlo strog i veoma iskusan kulinar Milorad Stojković iz Beograda, koji je svojim savetima pre i posle takmičenja takmičarima poklonio i po neki savet.
Inače, organizatori “Zlatnog kotlića” su Turisrička organizacija Medveđe u saradnji sa Ribolovačkim društvom, Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gejzer” i lokalna samouprava.
Za uspeh i ovogodisnjeg “Zlatnog kotlića” u Sijarinskoj Banji pobrinuli su se brojni sponzori, ali i mediji.
Milica Ivanović
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!