Zoran Antić: Politička stabilnost osnova razvoja društva

VRANJE – Prvi čovek Vranja gradonačelnik Zoran Antić održao je konferenciju za novinare na kojoj je sumirao trogodišnji rad koalicije koja upravlja gradom, ocenivši ga kao ni malo jednostavan ali uspešan jer je rezultirao stabilnošću.

U iscrpnom izlaganju Antić je kao najveći uspeh naveo to što je sačuvana politička stabilnost koja je osnova za razvoj svih segmenata društva.

Izneo je podatke o broju održanih sednica Gradskog veća i lokalnog parlamenta i najvažnijim odlukama koje se odnose na unapređenje standarda građana u lokalnoj zajednici.

“Stvorili smo tim ljudi koji se rukovodio interesima građana i koji se svakodnevno suočavao sa novim izazovima, pokazujući pritom posebnu umešnost u predviđanju događaja i prevazilaženju problema”, istakao je Antić.

On je govorio i o odnosu države prema Gradu, koji nije na odgovarajućem nivou, kao i o podršci međunarodnih organizacija bez kojih Vranje ne bi realizovalo započete projekte.

Tema konferencije bila je i privredna slika grada, te činjenicada grad ima tri puta veća potraživana u odnosu na dugovanja.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik je govorio i o problemima koji su nastali oko radova na izgradnji pozorišta, gde je izrazio nadu da će radovi biti uskoro nastavljeni i privedeni kraju, s obzirom na to da je kompletna finansijska konstrukcija zatvorena i da ima dovoljno para.

Antić je govoreći o svojim saradnicima i ostalim činiocima na političkoj sceni grada istakao da svi lideri stranaka i funkcioneri rade u interesu grada, te da je upravo to suština stvari.