Bečejski Kralj Ibi najbolji na leskovačkom FAPOR-u

Bečejski Kralj Ibi najbolji na leskovačkom FAPOR-u
Podeli:

Zbog apsolutno superiorne i maštovite postavke komada koji se retko ko usuđuje da igra, prva nagrada „Dragan Dimitrijević“ za najbolju režiju na Festivalu amaterske pozorišne režije – FAPOR, dodeljena je Igoru Pavloviću za režiju predstave „Kralj Ibi“ – Dramskog studia mladih Gradskog pozorišta Bečej.

Druga nagrada dodeljuje se Mariji Medenici za režiju predstave „Šine“ Udruženja građana „Ćoše“ iz Obrenovca, a treća Tijani Petrović za režiju predstave „Ana je čekala“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja.

Ovo je jedan divan festival koji je organizovan u rangu, pa čak je i prevazišao, neke slične festivale koji se organizuju u profesionalnim pozorištima i za to „skidam kapu“ organizatorima i Leskovačkom kulturnom centru“, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik žirija, reditelj Milorad Milinković.

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu otišla je u Gornji Milanovac Branku Nedeljkoviću za ulogu Tvrdice u predstavi „Tvrdica“ Milanovačkog amaterskog pozorišta, dok se nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljuje Gordani Adamov za ulogu „Majke Ibi“ u predstavi „Kraj Ibi“ Dramskog studija Gradskog pozorišta Bečej.

Nagrada za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu otišla je Luki Maljeviću za ulogu u predstavi „Šine“ kao i Ljiljani Ilić za ulogu u predstavi „Ana je čekala“ i Anji Maljević za ulogu u predstavi „Šine“.

Dragan Marinković


Podeli: