Bela Palanka konkuriše za nagradu Evropske nedelje mobilnosti

Bela Palanka konkuriše za nagradu Evropske nedelje mobilnosti
Podeli:

Brojnim aktivnostima koje promovišu zdrave stilove života opština Bela Palanka obeležila je Evropsku nedelju mobilnosti, koja se održala od 16. do 23.septembra, pod sloganom “Kombinuj i kreći se“.

“Bela Palanka je još jednom uspešno organizovanim i masovnim aktivnostima dokazala da je mesto sporta. Naš najveći doprinos inicijativi Evropske unije jeste uvođenje pešačke zone od spomen biste Rajku Mitiću do Ekološko-rekreativnog centra ‘’Banjica’’ koja će olakšati kretanje pešaka a naročito dece, starijih i osoba sa invaliditetom ‘’, rekao je predsednik ove opštine Goran Miljković koji je dolaskom pešice na posao dao svoj doprinos u obeležavanju ‘’Dana bez automobila’’.

U različitim manifestacijama učestvovalo je više od hiljadu građana, a najviše dece i mladih, a prva u nizu manifestacija bilo je takmičenje za decu u vožnji bicikla i rolera, pod nazivom “Dan na točkovima“.

Sledećeg dana usledila je pešačka tura za decu predškolskog uzrasta novom pešačkom zonom, organizovan je i biciklistički poligon na temu “Pravilno ponašanje u saobraćaju“ na poligonu ekološko-rekreativnog centra a potom i biciklistička tura i izlet u prirodi.

’Tokom Evropske nedelje mobilnosti promovisali smo novo obeleženu stazu za ljubitelje prirode i organizovali uspon na brdo Veliko Kurilo. Poslednjeg dana održan je kros za sve Belopalančane. Zadovoljni smo velikim učešćem građana a naročito mladih koji su pokazali da se u Beloj Palanci zahvaljujući dobroj sportskoj infrastrukturi neguju zdravi stilovi života”, istakao je  Miljković.

 


Podeli: