Bolnici od Mikornika mikroskop od million dinara

Bolnici od Mikornika mikroskop od million dinara
Podeli:

Pacijenti Ošte bolnice Leskovac ubuduće će dobijati pato-istološke nalaze u roku opd 7 do 10 dana sa Odeljenja paotologije, zahvaljujući mikroskopu marke “Nikon”, odnosno, donaciji kompanije „Mikronik“, vredne oko million dinara.

Reč je o aparatu najnovije generacije s kojim će onkolozi imati pouzdane nalaze i moći da odrede i nastave pouzdanu terapiju”, kaže Predrag Ivanović, pomoćnik direktora za hirurške grane Opšte bolnice Leskovac.

Mi patolozi smo doktori iz senke. Retko imamo kontakte sa pacijentima. Naš posao je da ono što kolege u laboratoriji i radiologiji u početku dijagnstike detektuju, a hirurzi operišu, da damo završnu reč da li je nešto maligno ili benigno. Ovo je mikroskop najnovije generacije, sa led tahenologijom, kvalitet slike i tehnologija omogućavaju bolji i kvalitetniji rad”, ističe Goran Stanojević, načelnik Službe patologije.

Ovu vrednu donaciju uručio je Dejana Stevanovića, vlasnik i direktore „Mikronika“, rodom iz Donjeg Dejana kod Vlasotinca, povodom 100 godina “Nikona”, a izbor je pao na leskovačku bolnicu, kako kaže Stevanović, i iz patriotskih razloga.

Milica ivanović.

 

 

 


Podeli:
  1. Hvala donatoru inace u bolnici opsti haos nema rukavice,gaze,aparati neispravni rasulo

  2. Ovaj doktor sto sedi na slici u celu nisam siguran ime je mislim da je promenio vise stranaka nego maja gojkovic

Comments are closed.